Založ si blog

Česi sa o budúcnosť báť nemusia

Má len osemnásť rokov, no už pozná, aké je to rozhodnúť zápas najlepšej hokejovej ligy NHL. Reč je o vychádzajúcej českej hviezdičke Filipovi Chytilovi (18).

Naši susedia sa rozhodne tešia na nadchádzajúcu sezónu, v ktorej budú mať omnoho väčšie zastúpenie, než Slováci. Okrem starších a skúsených borcov sa budú môcť tešiť i na najnovšie skvosty hokejového sveta.  Medzi mladých a talentovaných hráčov rozhodne patrí i 18-ročný rodák z Kroměřížu Filip Chytil.

Odchovanec zlínskeho hokeja vstúpil do sveta kanadsko-americkej NHL v tohtoročnom dafte, keď si ho vybral v 1. kole z 21. miesta NY Rangers. S klubom podpísal trojročnú zmluvu. V úvode ho zastihla smola v podobe svalového zranenia a tak nemohol ukázať svoj talent v nováčikovskom kempe.  Vedenie mu však dalo šancu v hlavnom kempe mužstva a dostal ju i v prvom prípravnom zápase proti New Jersey.

187 centimetrový český útočník naložil s možnosťou najlepšie, ako mohol. V útoku spolu s hviezdnym Kreiderom a Zuccarellom strávil na ľade takmer devätnásť minút a na svoje konto si pripísal dva plusové body, tri strely na bránu, no najmä rozhodujúci gól v predĺžení. Hráči Rangers sa tak tešili z víťazstva 4:3 po predlžení.

 

 

Chytil však rozhodne nie je jediným hráčom z Česka, ktorý by nasledujúce roky mohol hviezdiť na klziskách v zámorí. Treba si všímať aj mená ako Pavel Zacha (20), Martin Nečas (18), Libor Hájek (19), či Jakub Vrána (21), ktorý verí, že po dvoch sezónach strávených na farme už dozrel na najvyššiu ligu.

Zachránil by našu planétu život bez kráv?

10.02.2018

Po dlhšom čase som sa rozhodol niečo napísať, no tento raz to nebude o športe. Viete, že hovädzina je tretím najobľúbenejším druhom mäsa na svete? Viacerí odborníci sa však zhodujú, že práve kravy sú pre našu Zem oveľa nebezpečnejšie ako autá. Je známe, že kravy produkujú metán, ktorý ma väčší vplyv na zmenu klímy ako samotná doprava. Práve zmenami [...]

TOP Slováci mesiaca október

30.10.2017

Na Slovensku vládne sychravé počasie, vonku prší, niekde v Tatrách napadol už aj prvý sneh a to znamená jediné, začína sezóna zimných športov. Zatiaľ čo v septembri vyvrcholili niektoré letné športy, ako cyklistika na čele s Petrom Saganom, v novembri nastupuje čas na úspechy Petry Vlhovej. No a čo október? Úspechov pár bolo, no vedúca trojka nemala veľkú [...]

Bojovník oddaný pre klub a vieru

17.10.2017

Ricardo Izecson dos Santos Leite. Väčšina z nás nemá ani potuchy, o kom hovoríme. No keď poviete jeho prezývku, Kaká, okamžite vám napadne na um sympatický Brazílčan. Správna výchova je základom úspechu Ricardo Izecsona Dos Santosa Leite, alebo skrátene, Kaká, sa narodil 22. apríla 1982. Jeho športové začiatky sa líšia od klasických brazílskych hráčov, ktorí [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 11025x
Priemerná čítanosť článkov: 1838x

Autor blogu

Kategórie