Založ si blog

Cavani vs Neymar – kto vyhrá boj o hrabličky na pieskovisku?

„Ako malé deti,“ znelo z úst takmer väčšiny športových fanúšikov, ktorí videli video zo zápasu Paríža Saint-Germain s Lyonom.

Po zápase sa takmer vôbec nehovorilo o konečnom výsledku 2:0, v prospech domáceho PSG, ale o roztržke medzi dvoma hviezdnymi útočníkmi Edinsonom Cavanim a Neymarom.

Parížsky Saint Germain v poslednom letnom prestupovom období nezaháľal a uskutočnil historicky najdrahší prestup na svete. Áno, už každý vie, že ide o brazílskeho kanoniera menom Neymar. Keď v roku 2013 prestúpil zo Santosu do Barcelony za 83,3 mil. eur, tím zo Španielska si s ním sľuboval úžasnú budúcnosť. Kontrakt mal až do roku 2021, no ako je známe, svet futbalu je čoraz viac o peniazoch. Hráč, ktorý za Blaugranas vsietil do bránky súperov 105 gólov, nazbieral 80 asistencií, vyhral Ligu majstrov, dvakrát španielsku ligu, trikrát Kráľovský pohár a ďalšie trofeje na MS klubov, Superpohári UEFA a španielskom Superpohári, málokto čakal, že bude s prestupom súhlasiť. Neymar sa už z dosť omieľanej klauzuly vykúpil a konečná suma predstavovala 222 miliónov eur.

Cena za brazílskeho špílmachra sa nepáčila španielskemu veľkoklubu, no určite nie ani opore PSG Uruguajčanovi Cavanimu. Neymar da Silva Santos Júnior okamžite pútal všetku pozornosť na seba. Neodohral ešte ani jeden zápas a už ho viacerí stavali do pozície číslo jeden, v brilantnom útoku Neymar – Cavani, ktorý dopĺňa taktiež nová akvizícia tímu z Monaca Kylian Mbappé. Ten má len osemnásť rokov, v Parku princov by mal rok hosťovať a následne ho mužstvo odkúpi za 180 mil. eur, čo z neho urobí druhý najdrahší prestup histórie.

Hneď v prvom zápase na pôde Guingampu strelil 25-ročný futbalista jeden gól a na ďalší prihral. Edinson sa síce tiež presadil, no na titulkoch športových novín sa nenachádzala už jeho fotka, ale nového vládcu Paríža. Uruguajčanovi už zrejme dochádzajú nervy a takto vypenil v nedeľňajšom 6. kole francúzskej ligy proti Lyonu.

 

Ak ste ešte nevideli nedorozumenie futbalistov: https://www.youtube.com/watch?v=-ATkfYsRM1o

 

Tieto reakcie hráčov nezostali bez povšimnutia a rozpútala sa horlivá diskusia. No neostalo to len na ihrisku, údajne sa obaja hráči do seba pustili i v šatni, kde ich museli rozdeliť spoluhráči. Ako je aj na videu vidieť, Dani Alves podporil svojho krajana, no naopak niekdajší reprezentant Uruguaja Diego Forlán má na celú vec iný názor a na adresu oboch Brazílčanov sa vyjadril negatívne: „Absolútne mi nedáva zmysel, čo spravil (Dani) Alves. Zachoval sa ako keby bol nejaká Neymarova ‚št***a‘. Tak to nemôže fungovať. Veľmi ma to naštvalo a musím určite stáť za ‚Edim´.“ Vravel taktiež o tom, že Neymar by mal mať ku svojmu staršiemu kolegovi väčší rešpekt. No taktiež nečudo, že Alves s Neymarom si rozumejú dobre i mimo ihriska. Podľa informácií obranca PSG dosť napomohol k tohtoročnému mega prestupu.

V médiách sa však už objavila aj informácia, že Neymar sa svojmu skúsenejšiemu kolegovi ospravedlnil a to pred všetkými spoluhráčmi. Presne tento incident je impulzom pre médiá, ktoré začínajú uvažovať, kam by mohol Cavani prestúpiť. Najnovšie sa objavuje správa, že o 30-ročného útočníka ma záujem anglická Chelsea.

Edinson Cavani je oporou Parížanov od sezóny 2013/14 a v každej zo štyroch sezón bol platným hráčom. Do Parížu Saint-Germain prestúpil v lete 2013 z SSC Neapol za takmer 65 mil. eur. Predošlú sezónu sa mu podarilo v lige streliť z 36 zápasov až 35 gólov. Celkovo odohral za klub 206 zápasov a presadil sa až 136-krát.

Teraz je už len úlohou vedenia a trénera Unaia Emeryho, aby svojich hráčov upokojili a udržali, pretože zo sľubne vyzerajúcej sezóny plnej len tých najvyšších cieľov, sa môže tento ročník nakoniec skončiť s rezultátom, ako penalta z posledného zápasu: PREMÁRNENÁ ŠANCA.  

 

Zachránil by našu planétu život bez kráv?

10.02.2018

Po dlhšom čase som sa rozhodol niečo napísať, no tento raz to nebude o športe. Viete, že hovädzina je tretím najobľúbenejším druhom mäsa na svete? Viacerí odborníci sa však zhodujú, že práve kravy sú pre našu Zem oveľa nebezpečnejšie ako autá. Je známe, že kravy produkujú metán, ktorý ma väčší vplyv na zmenu klímy ako samotná doprava. Práve zmenami [...]

TOP Slováci mesiaca október

30.10.2017

Na Slovensku vládne sychravé počasie, vonku prší, niekde v Tatrách napadol už aj prvý sneh a to znamená jediné, začína sezóna zimných športov. Zatiaľ čo v septembri vyvrcholili niektoré letné športy, ako cyklistika na čele s Petrom Saganom, v novembri nastupuje čas na úspechy Petry Vlhovej. No a čo október? Úspechov pár bolo, no vedúca trojka nemala veľkú [...]

Bojovník oddaný pre klub a vieru

17.10.2017

Ricardo Izecson dos Santos Leite. Väčšina z nás nemá ani potuchy, o kom hovoríme. No keď poviete jeho prezývku, Kaká, okamžite vám napadne na um sympatický Brazílčan. Správna výchova je základom úspechu Ricardo Izecsona Dos Santosa Leite, alebo skrátene, Kaká, sa narodil 22. apríla 1982. Jeho športové začiatky sa líšia od klasických brazílskych hráčov, ktorí [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 10992x
Priemerná čítanosť článkov: 1832x

Autor blogu

Kategórie