Založ si blog

TOP Slováci mesiaca september

V septembri slovenskí športovci rozhodne nezaháľali a úspešne reprezentovali našu krajinu. Prinášam vám tých najlepších.

 

1. Peter Sagan

O prvenstve Petra Sagana v tomto rebríčku zrejme nikto nepochyboval. Tourminator predviedol niečo senzačné a opäť pobláznil nie len Slovákov, ale i celý cyklistický svet. Po víťazstve v Richmonde a Dauhe sa tešil už tretíkrát zo zisku dúhového dresu. Fenomén spod Dubňa sa postaral o historický zápis, keď ešte nikto pred ním nevyhral majstrovstvá sveta trikrát za sebou. Sagan v nórskom Bergene porazil v záverečnom špurte domáceho Alexandra Kristoffa i ďalších konkurentov. Kráľovi cyklistiky dopomohli k víťazstvu na 277km trati jeho kolegovia Juraj Sagan, Patrik Tybor, Michael Kolář, Marek Čanecký a Erik Baška. Podarí sa 27-ročnému cyklistovi tímu Bora Hansgrohe triumfovať aj o rok?

 

2. Slovenskí slalomári

Vo francúzskom Pau sa konali 38. majstrovstvá sveta vo vodnom slalome. V poslednej dobe tento šport na Slovensku upadá, zatiaľ čo pred pár rokmi sme boli zvyknutí pravidelne na ten najcennejší kov v individuálnych súťažiach, tento rok sme sa museli uspokojiť „len“ so striebornými medailami a jednou bronzovou. Keďže cenných kovov bolo i tak celkom dosť, druhú priečku si zaslúžia všetci naši slalomári. Striebro si vybojovali bratranci Škantárovci, Jana Dukátová, Alexander Slafkovský a bronz bral nestarnúci Michal Martikán. Zlato získala hliadka 3xC1 v zložení Michal Martikán, Alexander Slafkovský a Matej Beňuš. Slováci tak pokračujú v neuveriteľnej šnúre, keď od roku 1993 získali na svetovom šampionáte vždy vzácny kov (23-18-17).

 

3. Zuzana Rehák Štefečeková

Slovenská reprezentantka získala na majstrovstvách sveta v streľbe z brokových zbraní v Moskve bronzovú medailu v trape žien. Tridsaťtriročná dvojnásobná strieborná olympijská medailistka v tejto disciplíne z Pekingu 2008 a Londýna 2012 sa dočkala prvého pódiového umiestnenia v roku 2017. Pre zverenku trénera Branislava Slamku je to prvá medaila z MS po 6 rokoch. V minulosti bola zlatá v Mníchove 2010, strieborná v Belehrade 2011 a bronzová v Nikózii 2003.

 

Na ďalšie priečky by som zaradil rozhodne našich mladých futbalistov. Obrancu Milana Škriniara obliekajúceho dres talianského Interu a stredopoliara Stanislava Lobotku, ktorý pôsobí od júla 2017 v španielskej Celta Vigo. Obaja hráči si vybojovali miesto v základnej zostave a pochvaly sa im dostáva nie len od trénerov, ale i širokej futbalovej verejnosti. Začiatkom mesiaca odohrali taktiež zápasy v reprezentácii. Milan Škriniar podal výborný výkon v zápase so Slovínskom a bezchybne tak zastúpil Martina Škrteľa. Lobotka nastúpil v oboch stretnutiach, podal senzačný výkon a proti Anglicku sa mu podarilo dokonaca skórovať.

 

Zachránil by našu planétu život bez kráv?

10.02.2018

Po dlhšom čase som sa rozhodol niečo napísať, no tento raz to nebude o športe. Viete, že hovädzina je tretím najobľúbenejším druhom mäsa na svete? Viacerí odborníci sa však zhodujú, že práve kravy sú pre našu Zem oveľa nebezpečnejšie ako autá. Je známe, že kravy produkujú metán, ktorý ma väčší vplyv na zmenu klímy ako samotná doprava. Práve zmenami [...]

TOP Slováci mesiaca október

30.10.2017

Na Slovensku vládne sychravé počasie, vonku prší, niekde v Tatrách napadol už aj prvý sneh a to znamená jediné, začína sezóna zimných športov. Zatiaľ čo v septembri vyvrcholili niektoré letné športy, ako cyklistika na čele s Petrom Saganom, v novembri nastupuje čas na úspechy Petry Vlhovej. No a čo október? Úspechov pár bolo, no vedúca trojka nemala veľkú [...]

Bojovník oddaný pre klub a vieru

17.10.2017

Ricardo Izecson dos Santos Leite. Väčšina z nás nemá ani potuchy, o kom hovoríme. No keď poviete jeho prezývku, Kaká, okamžite vám napadne na um sympatický Brazílčan. Správna výchova je základom úspechu Ricardo Izecsona Dos Santosa Leite, alebo skrátene, Kaká, sa narodil 22. apríla 1982. Jeho športové začiatky sa líšia od klasických brazílskych hráčov, ktorí [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 11027x
Priemerná čítanosť článkov: 1838x

Autor blogu

Kategórie