Založ si blog

TOP Slováci mesiaca október

Na Slovensku vládne sychravé počasie, vonku prší, niekde v Tatrách napadol už aj prvý sneh a to znamená jediné, začína sezóna zimných športov. Zatiaľ čo v septembri vyvrcholili niektoré letné športy, ako cyklistika na čele s Petrom Saganom, v novembri nastupuje čas na úspechy Petry Vlhovej. No a čo október? Úspechov pár bolo, no vedúca trojka nemala veľkú konkurenciu. 

 

1. Magdaléna Rybáriková

Magda Rybáriková (29) sa v prvej polovici októbra predstavila na halovom turnaji WTA v Linzi. Ako nasadená jednotka prešla turnajom celkom hladko, no vo finále na ňu čakala druhá nasadená Češka Barbora Strýcová. Zverenka trénera Petra Hubera nevyužila šancu na zisk piateho singlového titulu a českej tenistke podľahla pred zrakom slávneho Matsa Wilandera jednoznačne 4:6, 1:6. Rybáriková si napriek tomu odniesla z Linzu prémiu 17 258 eur pred zdanením a 180 bodov do svetového rebríčka WTA. V ňom sa posunula z 28. na 26. miesto, čo znamenalo jej nové kariérne maximum. Avšak to nebolo všetko. Magdaléna sa predstavila ešte na ďalšom turnaji WTA v Moskve. V prvom kole vyradila bývalú svetovú jednotku Mariu Sharapovu, no v druhom kole bohužial musela skrečovať zápas proti Francúzske Cornetovej, kvôli pretrvávajúcim zdravotným ťažkostiam. V aktuálnom vydaní rebríčka je wimbledonská semifinalistka na 22. pozícii a vybojovala si tak účasť na malých MS pod názvom WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji. Šampionát sa koná od zajtra 31. októbra do 5. novembra. Slovenská tenistka sa stretne v základnej skupine Azalea s najvyššie nasadenou Francúzkou Kristinou Mladenovicovou a Nemkou Juliou Görgesovou.

 

 

2. Milan Škriniar

Oporu Interu Miláno i reprezentácie som spomínal už v septembri, vtedy sa však do TOP 3 ešte nedostal. Reč je o obrancovi Milanovi Škriniarovi (22), ktorý je v poslednom období veľmi ospevovaný a nejeden odborník tvrdí, že za neho budú viaceré veľkokluby ochotné zaplatiť obrovskú sumu peňazí. Milan odohral v septembri za Inter päť zápasov, v každom odohral celých 90. minút a pripísal si i druhý gól v sezóne proti Sampdorii. Taktiež pridal štart aj v záverečnom zápase kvalifikácie, v ktorom pomohol tímu udržať čisté konto proti Malte. Zo šiestich zápasov sa tešil z výhry jeho tímu až päťkrát, jediná remíza sa zrodila v zápase s Neapolom 0:0. Na San Sire sa hneď od príchodu zaradil k oporám, čo dokazuje aj jeho tohtosezónna minutáž. V doterajších jedenástich ligových zápasoch nevynechal ani sekundu, z pozície obrancu už strelil aj dva góly a po každom zápase sa na jeho adresu valia z každej strany pochvalné slová. Môžeme sa len a len tešiť na jeho ďalšie výkony.

 

 

3. Tomáš Deák

Teraz čoraz k viac sledovanejšiemu športu. Slovenský profesionálny MMA zápasník Tomáš Deák (26) zvíťazil v Petrohrade nad domácim Nikitom Čisťakovom technickým knokautom v prvom kole a získal titul poprednej ruskej organizácie Fight Nights vo váhovej kategórii do 61 kilogramov. Zverenec Iľju Škondriča a zástupca bratislavského klubu Octagon Fighting Academy (OFA) si titulový zápas vybojoval v osemčlennej pyramíde, v ktorej zdolal na predchádzajúcich turnajoch ďalších dvoch Rusov Alexandra Janiševa a Vadima Busejeva. Deák zlepšil svoju bilanciu na 17 víťazstiev, okrem toho má na konte 9 prehier a jednu remízu.

 

 

Zachránil by našu planétu život bez kráv?

10.02.2018

Po dlhšom čase som sa rozhodol niečo napísať, no tento raz to nebude o športe. Viete, že hovädzina je tretím najobľúbenejším druhom mäsa na svete? Viacerí odborníci sa však zhodujú, že práve kravy sú pre našu Zem oveľa nebezpečnejšie ako autá. Je známe, že kravy produkujú metán, ktorý ma väčší vplyv na zmenu klímy ako samotná doprava. Práve zmenami [...]

Bojovník oddaný pre klub a vieru

17.10.2017

Ricardo Izecson dos Santos Leite. Väčšina z nás nemá ani potuchy, o kom hovoríme. No keď poviete jeho prezývku, Kaká, okamžite vám napadne na um sympatický Brazílčan. Správna výchova je základom úspechu Ricardo Izecsona Dos Santosa Leite, alebo skrátene, Kaká, sa narodil 22. apríla 1982. Jeho športové začiatky sa líšia od klasických brazílskych hráčov, ktorí [...]

TOP Slováci mesiaca september

02.10.2017

V septembri slovenskí športovci rozhodne nezaháľali a úspešne reprezentovali našu krajinu. Prinášam vám tých najlepších. 1. Peter Sagan O prvenstve Petra Sagana v tomto rebríčku zrejme nikto nepochyboval. Tourminator predviedol niečo senzačné a opäť pobláznil nie len Slovákov, ale i celý cyklistický svet. Po víťazstve v Richmonde a Dauhe sa tešil už [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:18

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 11023x
Priemerná čítanosť článkov: 1837x

Autor blogu

Kategórie